23 Αυγούστου, 2023 Blog Δεν υπάρχουν Σχόλια


Τα εκτυπωτικά μηχανήματα είναι απαραίτητα εργαλεία για την ομαλή διεκπεραίωση της εργασίας του χρήστη στο σπίτι ή στο γραφείο. Επιπλέον , με χρήση αυξημένων δυνατοτήτων , μπορούν να προσφέρουν πλήθος ενεργειών στον χρήστη από μια απλή ασπρόμαυρη ή έγχρωμη εκτύπωση έως ψηφιοποίηση φωτογραφιών, εγγράφων ή ακόμη και να λαμβάνει fax.
Επίσης, με τις σύγχρονες λύσεις συνδεσιμότητας , μπορούν περισσότερες από δύο θέσεις εργασίας να χρησιμοποιούν ένα εκτυπωτικό μηχάνημα για κοινή χρήση.

Για την αγορά ενός εκτυπωτικού μηχανήματος, καλό θα ήταν να απαντήσετε σε κάποιες ερωτήσεις ώστε να βρείτε την ιδανική λύση για εσάς.

Εκτυπωτής ή Πολυμηχάνημα All in One

Η διαφοροποίηση βρίσκεται στην ύπαρξη σαρωτή (scanner) στο πολυμηχάνημα παρέχοντας επιπλέον λειτουργίες σάρωσης, αντιγραφής και αποστολής & λήψης fax.
Βέβαια, αν το μόνο που θα χρειαστείτε είναι οι εκτυπώσεις, μην ξοδέψετε παραπάνω χρήματα για την αγορά ενός πολυμηχανήματος.

Κόστος εκτύπωσης

Πριν την αγορά σας, θα πρέπει να γνωρίζετε το πλήθος και το είδος των εκτυπώσεων ανά μήνα.
Αυτό που θα πρέπει να σας απασχολεί και είναι το βασικότερο κριτήριο επιλογής είναι το κόστος χρήσης (cost per page).
Είναι λοιπόν σημαντικό να δώσετε μεγαλύτερη σημασία στο κόστος χρήσης παρά στο κόστος αγοράς ενός εκτυπωτικού.

Το κόστος χρήσης καθορίζεται από:

  • το είδος των εκτυπώσεων ( ασπρόμαυρες ή έγχρωμες)

Όταν ένας έγχρωμος εκτυπωτής τυπώνει ασπρόμαυρες εκτυπώσεις, χρησιμοποιεί ένα μικρό ποσοστό από τα υπόλοιπα χρώματα Cyan-Magenta -Yellow.

Tip!!!! Κάποιοι εκτυπωτές, ανάλογα με τον κατασκευαστή, μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να τυπώνουν με χρήση μόνο της μαύρης κασέτας (Black Mode), αποφεύγοντας την χρήση των CMY το οποίο αποτελεί τεράστια οικονομία στα αναλώσιμα.

  • το πλήθος των εκτυπώσεων

    Στην περίπτωση που οι ανάγκες μας είναι έως 20-50 σελίδες ανά μήνα, μπορούμε να επιλέξουμε ένα από τα οικονομικά μοντέλα της αγοράς τεχνολογίας inkjet ( χρήση μελάνης).
    Αν οι ανάγκες μας είναι μεγαλύτερες, τότε αποτελεί μονόδρομο η επιλογή ενός μηχανήματος τεχνολογίας laser, το οποίο θα μας δώσει ασύγκριτα χαμηλότερο κόστος εκτύπωσης ανά σελίδα.
    Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όσο μεγαλύτερης χωρητικότητας αναλώσιμο χρησιμοποιεί ο εκτυπωτής μας, τόσο χαμηλότερο είναι το κόστος ανά σελίδα ( έως και 0,005€/σελίδα).

    Συνδεσιμότητα

    Η ύπαρξη θύρας Ethernet ή κάρτας WiFi στο μηχάνημα σαφώς διευκολύνει την συνδεσιμότητα και την χρήση του από πολλές συσκευές ταυτόχρονα (κινητό, laptop, pc).
    Σε ένα επαγγελματικό χώρο, όλες οι θέσεις εργασίας μπορούν να τυπώνουν ταυτόχρονα και ανεξάρτητα σε ένα και μόνο εκτυπωτικό.

    Εμείς , στην Planet I.T, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του χρήστη , βρίσκουμε την ιδανική λύση για κάθε χρήστη. Συμβουλευτείτε μας για να βρούμε μαζί το μηχάνημα που σας ταιριάζει!

    Written by planetit