11 Αυγούστου, 2023 Blog Δεν υπάρχουν Σχόλια

Είναι ο χώρος που φιλοξενεί sites , e-shops ή εφαρμογές στο Διαδίκτυο.
Περιλαμβάνει την ενοικίαση χώρου διακομιστή (server) και το μέγεθος κίνησης δεδομένων από και προς το site , επιτρέποντας στο κοινό να έχει πρόσβαση σε αυτό.
Η δυνατότητα αυτή παρέχεται σε επιχειρήσεις ( sites, e-shops, portals) αλλά και σε ιδιώτες (sites, blog, podcasts).

  • Πόση επισκεψιμότητα έχει το site μου ;

Το σύνολο των δυνατοτήτων που παρέχει ένα site επηρεάζεται και από το μέγεθος της επισκεψιμότητας του. Άλλες δυνατότητες πρέπει να έχει ένα site που έχει επισκεψιμότητα
100 χρήστες / ημέρα και άλλες ένα που έχει 10.000 χρήστες / ημέρα.
Αν η επισκεψιμότητα αυξηθεί κατακόρυφα , το site σας θα γίνει πιο αργό στην φόρτωση των δεδομένων με αποτέλεσμα να κουράζει τον χρήστη. Ορατός ακόμη είναι ο κίνδυνος και της κατάρρευσης του site (εκτός λειτουργίας).
Πάνω από το 40% των χρηστών αποχωρεί από ένα ιστότοπο όταν εκείνος αργεί να φορτώσει τα δεδομένα.

  • Πόσο χώρο καταλαμβάνει το περιεχόμενο του site μου;

Χαρακτηριστικό διαφοροποίησης του Web Hosting είναι ο όγκος των δεδομένων. Είναι λογικό ότι δεν προαπαιτούν τον ίδιο χώρο 1.000 καταχωρημένα προϊόντα σε ένα e-shop , σε σύγκριση με 5.000 προϊόντα.
Αντίστοιχα σ΄ ένα site, δεν καταλαμβάνουν τον ίδιο χώρο 10 δημοσιεύσεις σε σύγκριση με 1000. 
Ανάλογα με το μέγεθος του περιεχομένου πρέπει να πραγματοποιείται και η αντίστοιχη επέκταση χώρου του e-shop ή του site σας. 

  • Η αγορά – στόχος μου βρίσκεται εντός Ελλάδας ή και στο εξωτερικό;

Ανάλογα με την αγορά στόχο που θέλετε να εστιάσετε , πρέπει να έχετε υπόψιν ότι χρειάζονται επιπλέον υποδομές στο hosting σας , ώστε να αποδώσετε την βέλτιστη εμπειρία χρήσης στον τελικό χρήστη από οπου και αν βρίσκεται. 

  • Ποιός είναι ο μηνιαίος προϋπολογισμός μου;

Καλό θα ήταν να γνωρίζετε μέχρι πόσα χρήματα μπορείτε να διαθέσετε ανά μήνα ούτως ώστε να να μην χάνετε χρόνο όταν συγκρίνεται πακέτα και δυνατότητες hosting

Σε κάθε περίπτωση χρειάζεστε  “Υποστήριξη”

Αυτό που πρέπει να γίνει σαφές και απόλυτα κατανοητό είναι ότι:

Το Web Hosting είναι κάτι δυναμικό που μεταβάλλεται συνεχώς αναλόγως την επισκεψιμότητα του ιστότοπου και του περιεχομένου που προστίθεται.

Εμείς στην Planet I.T, με την χρήση των κατάλληλων εργαλείων, παρακολουθούμε την απόδοση της σελίδας σας και σας ενημερώνουμε πότε χρειάζεται αναβάθμιση του πακέτου Web Hosting , ώστε να αποφύγετε τις αρνητικές επιπτώσεις του overload της σελίδας σας (αργή ή μη ανταποκρινόμενη).

Written by planetit